Tuesday, May 11, 2010

i just like this,,,,,,,,

there was a day,,where my sista,arrived from her offfice,,,n asked me to download a song,,,,,from a singer name MAHER ZAIN.....i wonder who's this MAHER ZAIN,,,my sis forced me to dwnload his song as soon as possible,,,the song tittle was FOR THE REST OF MY LIFE,,
n then,,i just assumed .."emm,,,lov song again....?pathetic!" i said to my sister,,,but she said,,,"better u hear it first"..i jus gave her a wierd expression,,watever...
afterall,,,i did donload the song but i took me 3 days to listen to it,,

this morning,,,,i just do nothing other than FB walking,,,quite boring i say,,haha..then,,,i roll my mouse,clicking the "songs" folder n ter click lagu MAHER ZAIN ni,,,then i stunn,,i tetibe syp,,mh heart juz say,,,"wow,,lagu nih",,,sgt best,,i don knw la whether org lain stuju ke x dgn i,,,sbb 4 me,,,lagu ni sgt best!suare singer ni pom not bad,,,,just blend with the melody,,,,lagu FOR THE REST OF MY LIFE ni about love,,,,t diselitkan rase grateful kat Allah sbb Allah bg die cinta,,,elok la kalu di dengar by all,,,lagu ni best,..sbnarnye,,,its about a gratitude from a human being towas ALLAH.sgt sesuai kalo suami2 nk bg kat isteri..n i hope,,ade org akn bg lagu ni kat i,,,,here,,i provide u the lyric,,

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
And theres a couple words I want to say
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
And theres a couple word I want to say
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart

p/s:InsyaALLAH *wink*

my bad....

they are great people,,,they are great frens,,(some of them)..but...still,,,i hv to do this,,,,this time,,otherwise i can't do it forever,,,i'm terribly sory,,,,,i need to rmove u all,,,at some parts,,,i rase,,mybe kite x sesuwei utk enjoy FB together,,so,,i decide the best way to be fair,,i kene remove u all gak,,em,,ats dsr,,,i pom xtau reason die,,,n xde reason tuh,,if ade slh silap pon,,i rase mybe sbb i,,,i xboleh la,,,i rase dianiaya ke cm mne,,i xtau,,yg i tau,,i tetap xbleh da nk stick ngn korg,,,,

dont ever feel hurt,,,cos i always hurt more,,,,

Monday, May 10, 2010

home "sweets"home

about 18 days left,,,,n i don want to tinggalkan "heaven" yakni my home ni lagi,,,,hahaha...
i'll be missing all these thing,,,ice cream,,,sweets,,,,that i've been enjoying all day long,,untill i become like bebola daging enak jenama ramly,,,hahaha..
it's jus a few day ago,,my mom balik dari indon n bwk balik variety of sweets,,,smpai i rase,,,my 3days life ni, keje i juz dop kudap2 mende2 ni je,,haha,,,UMI!!sume ni ur faults tau,,hahaha..

smpai mase breakfast i amik sweets,,,lunch i amik bars,,,dinner i amik ice creams,,,n supper pom,,,kik kat teman i,,hahaha,,bapak la kan,,no wonder la bdn i naek,,,hahaha
ok n now,,,my abah da starts "berdehem"..another way of saying
"no more",,,hahahaha...sory dad,,hahaha,,,tp problem nye,,
abah la yg generous sgt p beli
icecream,,,hahaha,,,choclate,,strawberi,rainbow,,,sume die
bahan,,,hehehe....dats y la i ckp,,home "sweets" home,,hehe.
lagi2 plak bile kat kedah nnti,,da xde mase dah nk nikmati sume ni,,haha,,kdg2 burger buat gnti nasik,,junk food,,chachs xpyh ckp kan,,mmg sucks la!haha
fine la,,i mmg ade bad eating habit,,,gizi yg i amik x seimbang lnsg,,,
but tht doesn't bother me at all,,(biase la mnusia),,,slg x kene yg terok2,,
slagi tu xnk berubah,,n i'm one of them,,,hahahaha*gelak raksasa*..hehehe..

n yesterday,,,my mom stat beli fruits,,,laici,,yuck!i hate laici damn much,,masam!,,hahah,,,rambutan,,,manggis,,,tembikai,,honey dew,,n ape yg membanggakan,,,mereka semua mendapt sambutan hebat among us,,hahaha..
but the thing here,,,,i jus nk remind kalo2 ade habit lebey kurang i tu,,,please kontrol ok,,,sbb i pom stat nk regret da ni,,,,haha,,,x nk kurus,,,i jus nk SIHAT,,,betol,,i paham ape problem klo dok umah,,,,setan keliling pinggang,,hahaha,,,agk susa disitu ye,,
but somehow,,,action should be taken la no matter what,,hahaahahahaha..

i know,,bukan sume org vege-lover type,,tp mcm mane pom,,kene la wat gk,,mkn byk colourful vege,,,lebihkan fruits,,mnum air suam byk2,,
kurangkan ice..~yg ni i xkisa,,,sbb i menyanyi,,so,,mmg i kurg ice~tp kdg2 mlampau gk,,avoid amik mknan manis,,avoid MSG stuffs,,n do some movements k,,hehehe,,last2 kite kene put ourselves in senses jugak la kan,,hehe..
~rase cm health instructor la pulak~
xpe,,i actually motivate myself jugak,,hahaha

p/s:amalkn gud eating habit,,,,

"the Ashes" finally found,,,

ashes,,mybe some of u r wondering,,wfor God sake,,,y u put this picture,,haha,,,only certain pople know the significant of this picture,,hwevr,,that person is no more,,, more in my life lah,,bukan mati,,,,hehe

ok,,,juz now i sesaje je type "a secret name" in the search kolum in facebook,,,n guess who i find...its "the ashes"...hehehe...well,,,"the Ashes"has totally changed...but still charming like before,,huhuhuhu,,,well,,its quite tough for me at dat particular time,,,,coz my heart brdebar2,,,,my jntong dupdap2,,,,my tangan shaking,,,,i wonder y,,,hahahaha,,,,up 2 me la,,hahaha...unfortunately,,,,i cant add "the ashes" as my fren coz i already knew ,,,if i add "the ashes",,,,i will be rather ignored,,heheh,,,so,,,i prefer never adding "the ashes"..
but i left "the Ashes" a msg,,,,
I wrote.."i knw we cant be like b4,,but lets b fren"...n i hope "the ashes" read it,,, feels gud to find burned memories.....


ok,,once again,..i've been asked,,where is my direction when i'm posting sumtim on my blog..,,
hey y'all..let me emphasize that,,,(actually i"d beeen saying this a few times b4)
but never mind lah,,,,maybe some of u didn't understand the acronyms NRL...
(No Repetition Lectures)hehe..learns your acronym okeh bebe,haha..

simply saying that,,,i'm not a tegar blogger that keep reviewing news only to get news,,,i jus wrote what i feel inside me,,juz wanna share,,just note dat..i'm not a serious blogger,,,understood,,i'm not into that yet,,,i juz wanna make my blog a place where people can say sumtin other than politics,,government,,,~i think that r part of boring stuff that you people keep on longing for,,hahaha~yet,,the boring is da important one~hahaha..
okay2,,,,i do hav my direction,,but that's only for entertainment purpose,,not more than that,,,that's y,,this blog is so call MY BLOG!,,,so,,,it needs to be done my way,,hahaha,,
this is a very leisure n casual blog,,,but as i said,,,anything can go serious,,,but depending on time,,i can't be serious all time,,yet people will judge me as a hipo stereotype,,haha,,maybe i will be discussing sumtim serious later,,,but it will be done my way,,,mybe the content is serious,,,but the presentation may be very casual,,,dun wory,,,i'm not 100% happy2 type person,,,i do hv my own matured side,,,but to present it now,,i dont think so,,hehehe

Sunday, May 9, 2010

now kene admit lah,,,

alamak,,,now i kene admitlah,,,ok,,,,i x ready lg nk ade serious relationship ngn sape2,,,,*ceh..poyoje ayt* tapi who knows kan,,after i buat statement nih,,,tetibe je hati i gedik terbukak utk trime sape2 jek,,hahaha,,,nape?emm..i pon xtau lah nape,,,,

tp of koz we as a human being,,,kite ade gk intention nk menyayangi dn disayangi kan,,no doubt la mende tuh,,,ntah la,,,i pnah gk rase nk ade sumtim ngn sumone,,jeles mmg jeles kalo tgk membe2 yg ade kekaseh hati dorg tu dok msg,,,dok bgayut,,,smpai x tdo,,hahaha
ok,,,i list kan sbb i x mahu ade serious relationship k,,

1.i x snggop nk korbankan mase tido i demi nk bgayut n nk men msg
2.i gelimat dgr org kapel ni pgl "syg,ayg,mami,papa" or wat so ever,,(ni nk kene btg idong sdiri nnti ni)haha
3.i x enjoy hmati2 lg ngn member2 terbaek i,,
4.i x nk nnt stiap kali i nk buat ape2,,kene repot,,
5.i x nk mntak kebenaran org lain slain abah ngn umi i stiap kali nk kluar,,
6.i ni kedekut,,,x sanggop lg nk abeskan duit i belikan adiah utk org lain(kat membe lain la kan)
7.i xnk kene mrh ngn org lain slain abah ngn umi i tiap kali i buat slh..
8.i ni suke buat status bangang kat facebook,,nnt x psl2 bile da kapel,,nk buat status pom kene mntak kbnaran..haha
9.i x nk ade org lain bukak email,ym,skype,fb i slain dr i sdiri,,(biasa la kalu da kapel,,password email pon korg share kn) sbb utama sebenarnye,,i ni INSECURE...haha...i takot org xleh trime i,,hahaha,,,ye la kan,,physically,,i xdelah secharming org lain,,,haaha,,,rupe pon kureennngg,,i takot org malu ngn i jek,,hehe,,

p/s:byk2 sebab pom,,,,kite kene nilai diri kita dulu,,hahaha

byk sgt,,haha

i wonder y la ramai guys yg i mnat ni hah,,hahaha,,,hehe,,memule i mnat salman khan,,smpai skrg i minat giler kat die...pastu,,,after i tgk nur kasih,,i minat Remy Ishak,,,then i minat shahir(AF8),,haha,,,pastu i minat kat Fahrin Ahmad,,hahaha,,,,ade kwn2 i ckp i ni suke guy yg tough,,,,alamak,,ye ke,,,,xkot,,,i minat sbb hensem kot,,,,bapak la hensem betol kan salman khan,remy ngn fahrin tu,,,si shahir tu cm ala2 jmbu skit kan,,hahaha,,,hehe,,,ala,,,up to me la kan nk mnat guy yg mcm mne,,lg pom,,,skadar minat jek,,hahaha,,,yg my mR Right tu,,,i pnye pasal lah kan,,hehe,,i totap lov salman,,haha..tua2 pon hensem tau,,,

“ I love You” dalam 100 bahasa

Afrika – Ek het jou lief
Albania – Te dua
Arab – Ana behibak (kepada pria)
Arab – Ana habbaitak (kepada wanita)
Armenia – Yes kez sirumen
Bambara – M’bi fe
Bengali – Ami tomake bhalobashi
Belanda – Ik hou van jou
Belarusia – Ya tabe kahayu
Bisaya – Nahigugma ako kanimo
Bulgaria – Obicham te
Cina canton – ngo aiy ney a
Cina mandarin – Wo ai ni
Catalan – T’estimo
Cherokee – Tsi ge yu i
Cheyenne – Ne mohotatse
Chichewa – Ndimakukonda
Corsica – Ti tengu caru
Creol – Mi aime jou
Ceko – Miluji te
Denmark – Jeg elsker dig
Estonia – Ma aremastan sind
ethiopian – Afgreki’
Faoese – Eg elski teg
Farsi – Doset daram
Pilipina – Mahal kita
Finnish – Mina rakastan sinua
Frisian – Ik hald fan dy
Gaelic – ta gra agam ort
Georgia – Mikvarhar
Greek – S’agapo
Gujarati – Hoo thunay prem karoo choo
Hawaii – Aloha au la’oe
Hebrew – Ohevet ot’cha (dari pira dikatakan kepada wanita)
Hebrew – Ohevet otach (dari wanita dikatakan kepada pria)
India – Hun tumhe par karte hae
Inggris – I love you
Hungaria – Szeretlek
Icelandia – Eg elska tig
Indonesia – Aku cinta kepadamu
Italia – Ti amo
Jepang – Aishiteru atau anata ga daisuki desu
Jerman – Ich liebe dich
Jerman-swiss – Ich lieb di
Kamboja – Soro lahn nhee ahkanada – Naanu Ninna preetisuttene
Korea – sarang heyo atau Nanun tangshinul sarang hamnida
Kroasia – Volim te
Latin – Te amo
Latvia – Es tevi miilu
Libanon – bahibak
Lithuania – Tave myliu
Luxembourg – Ech hun dech gaer
Macedonia – Te sakam
Malasyia – saya cintakan mu atau aku cinta padamu
Maroko – Ama moajaba bik
Norwegia – Jeg elsker deg
Pandasca – Syota na kita
Persia – Doo set daaram
Pig latin – Lay ovlay ouyay
Polandia – Kocham ciebie
Portugal – Eu te amo
Perancis – Je t’aime, atau Je t’adore
Rumania – Te iubesc
Russia – Ya tebya liubliu
Serbia – Volim te
Slovakia – Lu ‘bim ta
Slovenia – Ljubim te
Spanyol – Te quiero atau Te amo
Swedia – Jag alskar dig
Suriname – Mi lobi joe
Tagalog – Mahal kita
Taiwan – Wa ga ei li
Tahitin – Ua here vau la oe
Tamil – Nan unnai kathalikaraen
Thailand – Chan rak khun (kepada pria). Phom rak khun (kepada wanita)
Turki – seni seviyorum
Ukraina – ta tebe kahayu
Urdu – mai aap say pyaar karta hoo
Vietnam – Anh ye^u em


pade member2 yg buat speaking test esok tuh,,,,a very best luck la i nk wish ni,,,pasal ape,,,pasal i da sudah i pnye muet,,,,hehekene konfident tau dak,,,,tp do not over confident,,
overall,,,for me,,,mende ni xsusah,,,xsng,,,,cume korg kene buat yg tebaek wokk!!!

Grow old with me! The best is yet to be.

bapak la,,aku x aham nape i jadi mlas sg ni,,i wonder,,mybe sbb i kenyang kot,,hahaha,,,,ye la,,juz now my mom bawak balik pulut kuning,,plus aym gulai,,,plus daging kerutuk,,hehe,,,,,so nyum3,,,heheh,,,n now,,,i da jadik half lembu,,,half kerbau,,,n half human da ni,,hehe

t8 care..

juz read her profile,,,n manage to knw FS accident,,,melalui ape yg di interrogate oleh rin tu,,,,FS injured sket je,,,,kete terok gk katenye,,,
bukan ape,,juz nk remind kat korg2 yg bwk kete or bonceng kete,,,hehe,,,berhati2 di jln raye,,,pandu cermat jiwa selamt,,,igt org2 tersayang kat umah,,,,,byk lg mende nk kejo mase dpna,,hehehe,,apepon,,,bersyukor lah,,,FS x cdera terok ye,,,