loves

Friday, October 22, 2010

lalang oo lalang


okay,,bersempena dengan hari xsedap hati sedunia ni,,,marilah kita sama2 mulakan entry kita dgn bacaan ummul kitab Al-Fatihah..-diam jap-
*amin*
sebenarnya dah 2 hari dh dok jadik cm lalang ni,,,emm,lalang??kenapa aku mengaitkan lalang dlm entry kali ni,,kerana aku rasa hidop aku seharian ni sangat dekat dengan lalang,,,,x kiralah aku pandang sebelahh kiri,or sebelah kanan area rumah aku ni pon,,aku asek nmpak lalang je,,,even depan rumah ni pon agak2 cam lalang lalang ni dok berkumpul mcm nk buat company sendiri je,,sbb tu aku mcm terpaut hati nk mengaitkan entry kali dengan lalang2 yg byk berjasa pada tahah yg xnk dijasakn oleh kita,,,,(mentang2 dah pandai main farmville ,asek ckp sal tanah je)
hikhikhik,,,
back to hal yg dok meracuni jiwa raga aku ni,,,aku pon have no idea why la 2,3 ari ni aku asek rase x sedap hati je,,,rase tak sedap hati in term of,,,emm,,macam ko masak,,masakan ko tu tak cukup gula la,,,x taruk maggi cukup rase la,,,x pekat lah,,,or whatsoever,,,dia jadi nk makan pon xde slera,,,hahaha,,dengan menjadikan diri aku sbb subject matter sejajar dengan metafora masak memasak yg aku guna ni,,,,,aku tengah x berselera lah ni,,,!!
emm,,
pulak dah aku ni asek dok demam tanpa henti,,,,dengan jayanya demam berjaya menguasai diri aku sedangkan semua org tahu aku ni sepupu kepada batman dan anak sedara kepada iron man,,,so,,sepatutnya sangat impossible lah untuk aku dpt sakit ni,,,tapi apa boleh buat,,,aku pon dah lame tak renew cakra2 aku yg naruto pinjam 3mgu lepas,,bangang!dah pinjam xreti2 nak hantar aku,,,(okay,,double meaning disitu ya tuan tuan dan puan puan)
berbalik kepada tema kita yg asal yakni ketidaksedapan hati aku akibat daripada kurangnya ramuan2 yg bermutu ..(sbb taukey babas pon busy asek dok kempen broadband tu) haaa??ape kaitan tahhh,,,aku sendiri pon taktahu sebab musabab kurangnya ramuan2 tu atau dengan kata lain,,,punca punca terjadinya segala permasalahan gelodak jiwa yg menebal dalam diri (baca sambil buat nada Datuk Dr Fadhillah Kamsah,lagi ada jiwa org kate)hahahahaha
aku pon dengan ketidakupayaan dari sudut kewangan dan tenaga kerja dan sumbangan sosial ,menjalankan lah satu kajian di mana kita hendak mengetahui antara faktor2 yang menyumbang kepada permasalahan ini adlah disebabkan satu faktor utama iaitu,,KEUPAYAAN UNTUK PERCAYA PADA DIRI DAN ORG LAIN...hahaha,,macam dlm program motivasi pulak kan,,hahhaaha
mane tau,,,xdapat jadik lawyer dapat jadik freelance motivator ke kan,,,1pekataan 10 hengget!hahahahaahahaha,,kayap woo kayap,,,

macam ni tau,,,*background music lagu Mariah Carey-Without You*
aku ade 1 kepercayaan di mana,,,aku pegang sampai hari ahad lepas,,WHAT YOU GIVE IS WHAT YOU GET,,alah,,,nk kene translate gak ke,,yelaahhh!!
APE YG KO BG TU LAH YG KO DAPAT!,,,atau dengan kata yg paling ringkas aku ni PENDENDAM,,yeah!!Lebeh kurang macam tu lah ye kawan2,,haa,,tu style aku,,,dia macam aku dah terbiasa dgn mazhab yg macam tu,,,macam asal org buat hal sikit je,,mmg org tu akan kene,,,emm,,no wonder lah aku tak ramai bestfriend kan,,,so,,utk menghargai bestfriends aku tu akn ku mahkotakan mereka dengan Darjah Panglima mahkota,,lepas ni pakat ramai2 jadik datuk datin yaaa,,hahaahaha,,lepas tu akn ku hiasi kamu semua dengan emas,bertatahkan berlian,,,kereta mewah,,rumah rumah besar berserta swimming pool dan,,,dahhhh!!!melampau dahh tuu,,,,,,spoil sgt dah tuu,,hahaaha
kembali kepada mazhab yg aku dok potpet2 tadi,,dulu aku penah mengaplikasikan mazhab ni dekat seseorg and sampai laaaaa ni aku x bertegur sapa dengan dia,,,salah siapa?aku atau dia,,?(baca sambil buat style Wan Kamarudin) kalau dia tak buat pasai dengan aku dulu,,aku tak buat macm tu balik kat dia,,tapi alih2 ,,sekarang,,,aku rindu pulak dekat dia,,,rindu yg macam,,,mengeluh tak tahu nk buat apa,,
and then secara tiba tiba,,,perasaan menyesal datang bertimpa2,,,soalan2 cepumas datang bertalu talu ke benak mindaku,,,,antara soalan2 nya ialah(nada jalaludin hasan mase host Who Wants To Be A Billionaire):

1.kenapa tiba2 aku rindu dia yg amat ni?
2.tak menyesal ke buat dia mcm tu?
3.kenapa buat dia mcm tu dulu?
4.sayang dia lagi tak?
5.apa ko nk buat sekarang?
6.boleh ke nk dapat dia balik?

and antara 6 soalan ni,,,yg paling menjadi aku punya personal fav ialah soalan number 2 ngn 6,,,emm
kenape?sbb 1.mmg aku menyesal yg amat aku berdendam ngn dia,sampai aku buat dia kecewa dgn aku ape semua,,sampi aku buat dia putus harapan dengan aku semua,,cuba kalau aku sabar sikit dgn perangai dia,,aku rase mesti sekang ni aku tak tulis entry2 sialan serupa ini,,mesti time2 mcm ni aku tengah text die,,like 24 hours,,mesti malam2 nnti ade la org yg call aku ,bg aku sweet words,mesti status2 kat Fb aku pon macam happy2 je,,pastu mesti byk notifications dekat Fb sbb aku sure mase tu mase tu mesti dia akn selalu jadik topfan aku,,hahahaah,,,siap nombo 1 lagi tau,,haahahaha
tp nk buat mcm mane,,mase kitorg tengah bahagia dulu pon yg aku tahu just Friendster dengan MySpace je,,tu pon share account tau,,,,haa,,bahagia tak bahagiaa,,hahahahaha
menyesal sangat sbb aku pernah bg shit words kat dia,,macam2 aku ckp kat dia,,,and buat dia betol2 offended dengan aku,,,sampai dia gave up on me,,,and aku igt lagi,,ayat dia

"those time yg kita happy tu,semua hilang sbb skali je *** ** (bukan nama sebenar) buat salah"

mase tu mmg aku hilang pertimbangan,,aku taktahu kenapa aku over reacted sgt sampai aku membiarkan pemboleh ubah memanipulasikan aku seperti aku ni salah satu variables mase buat experiment,,,haih,,,
and after that ,,after the "farewell Day" tu,,,aku xdengar 1 hape pon pasal dia sampai la mase part 2 asasi undang2,,aku jumpa Fb dia balik,,and OMG,,,dia kelihatan sgt hebat ya sekalian alam,,hahahaahahaha,,aku nk add dengan niat konon2 nk berbaik,,and mmg aku add dia with adding on personal msg yang berbunyi.

"let us lupakan apa yg jadi,my mistake sbb being too harsh on you and my mistake sbb x percaya you and my mistake sbb let myself being controlled by vengence"

haa,,lebih kurang macam tu lah,,,and aku rase dia mmg tgk and bace msg aku tuu,,and mmg dia taknak ,,,mmg dia taknak trima aku balik,,mmg dia xnk ada ape2 pon dgn aku balik,,and mmg dia taknak aku ade dlm hidop dia lagi dah,,,and fullstop..
tp aku tak mengalah,,aku try gak call die,,text dia,,sometimes dia angkat and when dia tahu that's me yg called tu,,dia terus "okaylah,bye!"
and aku senyum,,try trima dngn hati yg terbuka,,padan muka aku kan,,
so,aku rasa dengan menjawab soalan no 2 tu,,aku dah jawab soalan yg no 6,,,bermakna,,,,takkan ade peluang untuk kitorg berbaik sampai bile,,,die pon tah tah dah naik benci tgk muka aku yg kiut ni,,heheheheehehehehehehe..
tp to be noted,,aku still sayang dia lagi sampai ke saat aku dok tulis entry ni,,,betul,,,sayang,,,tp xdelah sayang gilak cam dulu,,,its just a perasaan of sayang yang you just nk tahu kabar die,and nk dia tahu yg aku menyesal dengan perbuatan aku dulu...utk dia,,aku just nk bgtahu,,all the stuffs yg die pnh bg aku dulu ade lagi aku simpan,,,pernah aku terpiki nk bakar but ade someone cakap,,"once you bkar,you takkan dapat balik bende2 tu.."
and aku tengah pertimbangkan lah ni,,
even MP3 yg dia bg aku dulu pon,walau dah rosak ade lagi aku simpan,,,igt lagi mp3 tu,,,warna biru navy,,hehehehe,,dalam tu ade a few files about us kan,,luckily mase mula2 dapat dulu i cepat2 transferred and copied benda tu kat Pc,,kalau tak meraung lah,,haahahaha,,and semalam je aku baca balik semua yg dia tulis,,and aku sangat terharu,,perasaan yg same mase first time aku bace benda tu 4 tahun lepas,,ada lagi,,and tu lah the greatest effort pernah somebody buat dekat aku for the sake of a relationship,,,letters,cards,,,hm,,kita kan ortodoks sikit,,hahaha,,,,banyak guna cara lama,,haahahahaha,,tp sweet,..(sambil tersenyum)
ko tahu ape aku nak sekarang?(buntang mate ni hah)
aku nak sangat yg kitorg ade chance untuk jumpa 4 mata and duduk kat mane2 and turn over a new leaf,,maknanya kalau jumpa,itu hanyalah perjumpaan dua org kawan lame semata2 utk bertanya khabar,,aku takkan ungkit benda2 dulu,,aku nk sangat jumpa dia,,,serius,,(imagine jap moment tuh,,emm,kan best)
tapi aku tahu,,semua benda tu mustahill,,,dia takkan nk jumpa aku,,and aku takkan ade guts punya nk jumpa dia lepas aku buat mcam2 kat dia,,
hmm..mmg padan lah ngan muka aku kan,,mazhab yg aku pegang tu,,kena seketoi balik dekat aku,,,dekat dahi pulak tuu,,
betol lah kan,,aku buat org,org buat aku balik,,
sekarang ni mcm tu lah,,
sbb tu lah,,aku tengah sedaya upaya try nk ubah diri sendiri ni,,ape org cakap,,berubah ke arah kebaikan,,,belajar menghargai,,,belajar terima kekurangan org tersayang,,,belajar tolak ansur,,and paling penting belajar control apa yg ptut,,,sbb aku dah tak larat dah nk hadapi kehilangan org yg aku sayang ni,,,tak larat,,aku tak kuat dah,,,
tp somehow aku takut,,bila aku dh okay,,ade org buat sial pulak dgn aku,,,so ape yg patut aku buat,,,macam mana kalau ade org yang akan amik kesempatan nanti bila aku dah berubah,,rasenye aku dah banyak berubah,,,yeah!mmg dah byk,,
and sebab tu lah yg buatkan aku jadik tak sedap ati,,,xsenang duduk,,dilema lah,,,macam fobia,,,aduyaiii..,
bile dah tak sedap hati mcm ni,,,pendirian pon mestilah sedikit sebanyak bergoyang tak tentu arah macam lalang,,bila mai angin kiri,ke kiri,bila mai angin kanan ke kanan,,,ha tu lah,,,,tak tetap...ye,,mmg aku jenis yg tak tetap pendirian pon,,bila ckp ngn org ni,,,aku pon akn,,"oo,,ye ke,okay2" tapi bile cakap ngn org tu pulak aku kan "lah,,mcm ni pulak"..aku xleh nk control diri sendiri,,,,,dah tu macam mana nk idop kalu asek dok melalang macam ni,,,fenin lalat lahs,,,last2 aku jadik cam pretending tau yg aku ni boleh handle benda tu,,,mmg org ckp,,pengalaman mengajar kita jadik lebeh matang,,aku mengaku benda tu,,pengalaman aku buat sial dengan "dia" dulu mmg byk ajar aku to have control and handle benda2 yg jadik dlm hidop aku elok,,mcm byk tolong aku buat pnilaian on certain matters lah,,,
mengambil kata2 daripada seorg sahabat,,

"jangan menyesal bila org yg sayang kita,yang appreciate kita habis habisan,tinggalkan kita sbb tak tahan dengan perangai kita yg tah ape2"

and yang membuat aku tak sedap hati sekarang ialah,,,,aku takut if one day,,aku still x dapat control something inside me ni,,org2 yg aku sayang nnti akan blah tinggalkan aku sorg2,,oleh sbb tu siti atikah,,be wise,,please,,be wise,,dont be mice..hahahahaahahaha
okay ,,kepada kawan2 yang bersikap lalang seperti diriku yang cute ni,,sila silalah rujuk pakar ye untuk mengatasi maslah korg tu,,hahahaha...jangan ego sangat utk mintak tolong org lain,,,jgn sombong sangat utk dengar pendapat ngan nasihat org,,okay?(sambil tunjuk2 jari telunjuk)
sehingga berjumpa lagi dalam rancangan SEHATIIIIIII BBBERDANSSSAAAAA(baca sambil buat style fahrin ngan linda)

this song digged me out


I'm not a perfect person
There's many things I wish I didn't do
But I continue learning
I never meant to do those things to you
And so I have to say before I go
That I just want you to know

I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
And the reason is you

I'm sorry that I hurt you
It's something I must live with every day
And all the pain I put you through
I wish that I could take it all away
And be the one who catches all your tears
That's why I need you to hear

I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
And the reason is you

And the reason is you
And the reason is you
And the reason is you

I'm not a perfect person
I never meant to do those things to you
And so I have to say before I go
That I just want you to know

I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
And the reason is you

I've found a reason to show
A side of me you didn't know
A reason for all that I do
And the reason is you

Tuesday, October 19, 2010

dear someone


the only thing i kn0w is loving you
i'm too in love with you when i miss you everyday
i'm too in love with you when i think of you everyday
i'm too in love with you when i text you everyday
i'm too in love with you when i have to hear your voice everyday
i'm too in love with you my heart is beating when we're on the phone
i'm too in love with you when i cant stop smiling
i'm too in love with you when i cant wait to see you
i'm too in love with you when i realize how happy i am with you
i'm too in love with you when everyday i have to stare on your pictures
i'm too in love with you when everything i do reminds me of you
i'm too in love with you when i think there's nothing better than you
i'm too in love with you when i can do anything for you
i'm too in love with you when i try so hard to please you

but somehow,things turn bad when

i'm too in love with you till i started to control you
i'm too in love with you till i started to yell at you
i'm too in love with you till i started to not believing you
i'm too in love with you till i get jealous more and more
i'm too in love with you till i afraid you will turn me down
i'm too in love with you till i'm feeling insecure
i'm too in love with you till i started questioning your love

and

its getting worst when you feel cozy no more,

i'm sorry

its just i love you so much

and i dont wanna lose you

its just i love you so much

untill i hurt you

its just i love you so much

until

i cant live without you

and i wont stop

even if there is no more US

but i wont let that US to go

have trust on me

and understand me

everything i do

just because i love you


Sunday, October 17, 2010

i was just started..............


i was just started to text you when you texted me saying that you dont have time to reply
i was just starting to call you when you said that you're busy enough to answer me
i was just started to miss you when you said that "bukannye x leh jumpa lansung"
i was just started to ask you for dinner when you said "kenyang"
i was just started to buy you something when you said ''dah ade sume tu"
i was just started to say a word when you said "diam jap,on call"
i was just started to look at you when you said "ape pandang pandang?''
i was just started to show you my favourite dvd when you said "boringlah citer ni"
i was just started to show you my favourite bag when you said "bukan dah ade ke yg ni?''
and

i was just started to LOVE you when you said "Enough"



when i was ready for a commitment,why dont you?
when
all this time,you keep blaming me for not being enthuasiastic,and for not being a human being by letting just you loving me and not both of us.
dear mister,in order to know is to learn,after all this while,i'm learning you and in matter of fact,i started to love you when i thought
"maybe he is the right one for me"
but actually,its ambigous.
whose being crap?






Tuesday, October 12, 2010

burgerholic


a burger a day,makes your pipi go up up away
hahahahaha,,
i think i should stop consming this delicious piece,,ahahaha
why?
almost everyone dah tegor.
"eh,,why yr pipi dah mancong eh"
"eh,why yr dagu dh tak runcing ah,double dagu lah now"
and i hate it when people say that,,hehehe
okay MR.B...
looks like we have to cancel our future dates,,,,lalalaala
its not i'm hating you,,,
its just people hate seeing us happily together,,hehehehe


better late than never

me,,waiting for my turn

with baby zira and gorgeous rin tin tin


witl lovely airaa

hahaha

nurul sorry x nmpk kamuu,,xixi sayang and Kiena,again,,hahaha

with the president Paan and the bapok,MbooKiena

keluarga 69 keluarga bahgia

kami kat mane pon membatak macam biase


again,,the Kapplerr


the only sign i adore lately.haha..

there's lot more pics,,but celcom punya BERUK BAND ni mmg beruk!so,,tgu masa lian lah upload,,,tensi mak nok,,
ohh,,btw,,dinner was great,,,my show?of course lah,BIARLAH RAHSIA lagi tuu,,hahahaah

jealous!!


well,,bile tgk si hati ain marhan tu upload dia punya gambaq masa pi penang tuu,,,aku pon dengan sakai cemburu ni,,,ingin lah jugak mengupload gambaq kitorg kat penang..
kitorg pegi same hari ngn dorg,,bezanya kitorg lagi gedebance sbb konvoi kete..
ulalalalala,,,






of course the leading ladiesnyaa...THE KAPPLERR
Amang Agap andthe gorgeous Memerang..hahahaha

dibantu oleh beloved kakak airaa and Isha the buncit!hehehehehehe
lepak menghirup udara segar di feringgi sambil melihat keindahan paras rupa bapok2 sekalian alam...
ditemani oleh Datuk Bandar Terulung abad ini,,,,Aqil,,,hehehe,,,yg muka ganas hati tisuuu,,,,hehehe
cayalah aqil ,,kite bergabung bahu memerak mlm tu kann,,hehehehe

actually tak sempat pon nk snap gambar banyak mase pergi penang hari tu..sebb sume tengah layan jiwa kan,,mood tengah sedeh,,yelah,,nk berpisah dgn kakak airaa kesayangn kan,,heheheehe
esoknya,,un ngn isha membatak main pntai sehingga beta disisihkan,,hehehe

Monday, October 11, 2010

pl3e


hardly find any words to describe how i miss them,,

Sunday, October 10, 2010

M.I.M.I

If you ever find yourself stuck in the middle of the sea
I'll sail the world to find you
If you ever find yourself lost in the dark and you can't see
I'll be the light to guide you

Find out what we're made of
When we are called to help our friends in need


You can count on me like 1, 2, 3
I'll be there
And I know when I need it
I can count on you like 4, 3, 2
And you'll be there
'cause that's what friends are supposed to do oh yeah
ooooooh, oooohhh yeah yeah

If you're tossin' and you're turnin
and you just can't fall asleep
I'll sing a song beside you
And if you ever forget how much you really mean to me
Every day I will remind you

Find out what we're made of
When we are called to help our friends in need

You can count on me like 1, 2, 3
I'll be there
And I know when I need it
I can count on you like 4, 3, 2
And you'll be there
'cause that's what friends are supposed to do oh yeah
ooooooh, oooohhh yeah yeah

You'll always have my shoulder when you cry
I'll never let go
Never say goodbye
Oh, You can count on me like 1, 2, 3
I'll be there
And I know when I need it
I can count on you like 4, 3, 2
And you'll be there
'cause that's what friends are supposed to do oh yeah
ooooooh, oooohhh

You can count on me 'cause I can count on you

My Inspiration My Instinct


I miss you when something really good happens, because you're the one I want to share it with. I miss you when something is troubling me, because you're the only one who understands me so well. I miss you when I laugh and cry, because I know that you're the one who makes my laughter grow and my tears disappear. I miss you all the time, but I miss you the most when I lie awake at night and think of all the wonderful times we spent with each other for those were some of the best memorable times of my life.

The reason it hurts so much to separate is because our souls are connected.


Missing you could turn from pain to pleasure, if I knew you were missing me too.

Where you used to be, there is a hole in the world, which i find myself constantly walking around in the daytime, and falling in at night. i miss you like hell.But then,i realised that
love is missing someone whenever you're apart, but somehow feeling warm inside because you're close in heart.And you know what,when i start missing you,it seems like the whole world is de populated..

As i look back on all that's happened..growing up, growing together, changing you, changing me.. there were times when we dreamed together, when we laughed and cried together. As i look back on those days, i realize how much i truly miss you and how much i truly love you. The past may be gone forever..and whatever the future holds, our todays make the memories of tomorrow. So, my lifetime, it is with all my heart that i send you my love, hoping that you'll always carry my smile with you, for all we have meant to each other and for whatever the future may hold.
cuti2 cuti,,haih,,bila lah nk start blaja balik,,,aku dah so damn boring dah kat umah,,,,
nk keje,,malas,,yes!itu dia ank melayu kita!duit nak,,tapi effort xde,,yea,,of course aku nk duit,,and kalau boleh aku nk duit through the easiest way la kan,,pa lagii,,,,,mintak la abah,,,,mintak umi ke kan,,,,yes,,itu satu lagi bukti aku org melayu,,hahahahahahahaak
dok rumah,,goyang kaki,,,tido sampai tengah hari,,,bangun,,melantak,,,mandi,,,pastu keluar,,
sangat lah aku kagum dengan kebiadapan aku terhadap diri sendiri ni,,,saaaangat kagum,,,,,sungguh aku kagum,,hahaha
tengok tv,,asal tgk ade yg kaya raya,,banyak duit,,pakai kete besar,,barulah terpiki,,
"eh,,aku pon nk kaya cm org tu lah"
asal tengok tv mesti akan ade rase mcm tu,,
pastu akan ade la kesedaran selama 5 minit,,5minit jaa,,,x lama,,
pastu terus hanyut gak,,,
5minit kesedaran itu tidak ber arti apa2...itulah aku,,
haisshh,,
takkan la nk kene kendong tv 24 jam kot baru ade kesdaran 24 jam,,lawok ngat eh,,,hahahaha
tp biase lah,,org2 mcm aku ni,,slagi x kena seketoi,,,
selagi tu la ats kapla ni batu besau ada duduk,,
sampai bila??sampai bila apa??
tnya aku,,,aku pon mcm tu,,
oh,,okay,,konon2 aku tnya diri sendiri,,,,,"ct,,oo ct,sampai bila nk mcm ni?tak mau piki mase dpan ka?"
and aku konon jawab ni eh,,
"tak sampai seru lagi nk piki"
yes!itu lah jawapan ank melayu,,nmpaknya org melayu yg lain patut berbangga dengan aku..
kerana aku lah melayu sejati,,yg mempunyai nilai2 "kemelayuan" yg asli,,hahahaha

spatutnya depa bg darjah kebesaran kat aku kan,,,ats kemelayuan aku yg sanga jitu ni,,hehehe
cam biasa ah,,,,muda lagi nk piki benda2 macam tu..
(ujarku mewakili ank2 melayu korup yg lain)
hahahaha
jadi
marilah kita enjoy idop ni habes2 dulu,,merempit puas2 dulu,,bershisha habiis habisan dulu,kendong anak gadis org dulu,pewwit2 kan budak pompuan dulu,begayut ngn balak 3,4 jam dulu,lepak kat mall ke ,,snooker ke,,boling ke,,tak pun ziarah tempat2 setan ke dulu,,sbb itulah kita,,yg bodoh,,yg jahil,,yg pendek akall,,yg cetek ilmu,,yg nakal,,yg sesat,,,dan yg xtahu menilai,,xpe,,kalau buat salah pun,,,tobat kan ade,,,Allah kan Maha Pengampun,,,and aku pon xtahu sampai bila Dia nk keep on bg pengampunan kat org2 mcm kita ni,,,
buat lah kwn2,,,
lagi pon mak bapak korg kan ade nk support ,nk tolong ikat jamin ape semua tu,,tak payah bimbang,,,duit bertutur beb,,,duit tu boleh buat kwan beb,,,duit boleh dapat balak,,,duit boleh dapat awek hotttt,,hahahahaha
bbiase kan mcm tu,,,sesat sesat kn diri mcm tu,,mcm la ade org nk tlg ko kat sane nanti kan,,,haih,,yg aku emo ni apsal tah,,

Tuesday, October 5, 2010

ehem ehem

lame giler tak meng update blog ni,hahaha
i guess ni sume penangan bel 342 yg punyalah cekik darah and cekik masa kitorg,,
hahahaha
but now
sayonara oh bel 342,
sayonara asasi undang undang
hehehe
cause i'm done with asasi
and hoping for s.alam to call me
BLS!!
insyaAllah,,

sigh~

nak tau tak..

dulu,,tiap2 kali bangun pagi,,siap2 nk pegi kelas,,,

aku akan call the Gampangan ,,,Un lah,,tnye dia "weh,,ko pegi klas tak ni?'' and dia akn turun dengan dah siap2 mandinya,dengan rambutnya yg tak bersikat ..

setia menanti aku yg lame giler nk bersiap even pkai tudung je pon,,,

and kami akan jalan together2 pegi kelas sambil Katik yg suka sgt tarik baju aku everytime jalan2 ngan Alyn yg akan slalu layan aku main lawan2 ibu jari tuu and gaduh2 pasal rambut bapok,,hahahahahahahaha terkejor2 kat blkang sbb dia slalu siap lagi lwat dari aku,,hahahaha,,tapi kejap,,,"kelas kat mane eh Un?"

kitorg selalu ade problem nk igt kelas kitorg kat mane,,dari awl sem sampai habes sem,,,tetap xleh nk igt kelas kat mane,,bangang kan,,hehehe

and bila tak igt kelas kat mane...tanpa segan silu aku akn text Nurul

,Kiena,(igt lagu penghujung rindu) Xixi,Ika or Izza (garang2 hang pon aku tetap syg hang)hahahahaha.. tnya kelas kat mane,,,

and dorg akn reply la kan,,,almost everyday aku akn tnya the same question

"eh,kelas kite kat mane je?"

and everyday jugak lah dorg tak jemu2 meng reply kan kat aku,,,

MBoo,XIXI (the best class rep ever),NURUL and Ika,,you're such a super duper great friends,,sangat mendengar...and sangat memberi..Nurul,thnks for the food yg ct pow evrytime masuk bilik nurul,,hehehehehehe

atau pun before pegi kelas,,akram akan text aku,,,"Ct,jom lunch dkt Fc" and aku akn smpai fc lewat 15 minit dari waktu yg dijanjikan,,itu dah biasa kann,,,,hehehehehe

pastu kalau dalam kelas,,,mmg hingar 1 kelas,,mmg masing2 enjoy je dalam kelas,,,and to admit,aku mmg enjoy sgt sekelas ngn korg,,tak penah ade sesaat pon yg membosankn even ade time gaduh ke,,salah paham ke,,itu yg bonding lagi sebenarnye,,

and kalau kelas pagi tak sah kalau Aw Aw,Eny ngn Ella tak dtg lewat.ema ngn anith ngn mat arip!!! mmg akan slalu cari pasai ngn aku kn dlm kelas,,hehehehhee..ema bila nk lwn handball lagi???...hehhe,,tradisi doe,,,hehehehehe....the newcomers,afif and awin,,

POI please!!

hehehehehe kite jadi sgt rapat,,,even after kelas pon,,kalu boleh lepak,,,sememangnye kite nk lepak same2 kan,,buat pecah panggung kalau lepak ngn korg...hehehe..

un,,igt meja puaka tak??hahahahahahaha

tak pun hotspot kita,,meja batu,,kat situ lah kita membatak paggil MBOO KIENA MAKAN KAPLA AROYO!!! and gelak tiap kali dengar xixi jerit dari tingkap bilik dia..pastu un,,,slalunya ko lah yg akan setia puji aku kan,,lepas ni sape la nk puji aku lebih2 kan,,hehehehehehe..sure aku rindu sume tu,,hehehehe

and kalu ade kelas after class,,,,,Zainal aka Pakchu selalu gak teman aku pi dok library,,,,kan nal??dok ckp2 pasal lagu maher zain lah,,,ape lah,,,kan?hehehe

tak pun YB esyam akan tempah bilik discussion..konon2 nk buat discussion,,tp sebenarnya nk tido kan??heheheehehehhe

lawok ngat eh,,,

yes..lala,,,,

"TAMPAQ LALAJU KAN"

,,,trademark die,,,hehehehehe,,,my assigment partner,,igt badi sugar subsidy la?hehehehehe..rasenye kite dapat markah okay gak kan?hehehehehhehe...walaupon ade saat getir ,,,ko tetap partner terbaek wokkk!!heheheehehe

Amrahhhhhh!! si kecik yg comel,,hehehehehe,,,partner mase firts assignment Law part 1,,hehehehehehe

thnks sbb ade time2 ct perlukan amrah,,thank for heart to heart chat mase dekat court bola baling..

and Keli,,,,aku tak sangka ko potpet2 gak,,hahahahahaha,,,boleh tahan...

Keli dah moden sekarang,siap pandai pakai tudung lagi

Yan,pendiam lansung kan,,hehehehehe,,,,kite sempak gak 1 group forum kan???hehehehehehehe...yuo're nice,,hehehehehe

haaaa,,,,dulu kn,,aku igt yg sorg ni smpai bila2 pon xkn keluar,,tp last2 dia tunjuk taring woo,,,mira,,,keluar gak ko ngn kitorg,,haha

and to kakak iera,,hehehehe,,,yg slalu akn bg kiss kat dua2 belah pipi aku yg sihat ni tak kiralah jumpa kat mana pon,,hehehehehe..yg slalu iyekan aje apa yg ct ckp smata2 nk bahan un,,hehehehehe,,,thnkyou tau,,walaupon iera hilangkan ct punye past year law,,ct tetap syg iera,,hahahahahahaahaha,,,,,,

lepas ni ade lgi tak any troop yg setia sorakkan aku everytime aku tengah menyanyi kan???smpai kadang2 mase tengah nynyi aku almost nk tergelak bile tgk reaction korg,,hahaha..

setakat ni,,,aku x pernah jumpa lagi classmates or kawan sebaik korg,,kite senang,,susah,,sedih,,gembira,,,semuanya same2,,,PL3E tetap dlm hati aku,,korg tetap dlm hati aku,,korg byk ajar aku erti hidop,,mane nk kenal lawn ,,mane nk kenal kawan,,aku byk blaja dari korg,,,,thnks byk2 sbb sudi kwn dgn aku,,,thnks sbb trima aku seadanya,,,,thks sbb trima kelemahan aku,,and thanks sbb trime kelebihan aku,,aku syg korg,,,sangat,,

and akan ade 1 lagi kebiasaan yg aku takkan dpat buat dah dekat mane2,,,hehehe,,..

gelak2 dengan my favourite super juniors,,hehhehehhehehe

mimi aka mirmo zibang!!!!!!! yg nmpak2 pendiam,,tapi sgt becok ye kalu dh starts ckp..hehehe,,yg paling rapat lah dengan kak siti..hehehehehehehehehehehe..sepet kesayangan nih,,hahahahahaha..mimi nanti jaga diri tauuuuuu..

pastu ade sorg ni,,,suka tgk dia punya style,,,rocker muslimah woo,,,,deerrrrrr!!! ain marhan,,,hehehehehehe,,,sek kito jange pecoh!hehehehe

hehehehe..and the one yg paling enak untuk disakat,,,Wantanshiiiiiii!!aka the Julings,,hahaha,,,actually die x juling pon,,saje je kacau dia,,hehehehehehe

and the rest,,,

Isha,kite byk benda yg common..jgn lupaaa tu,,hehehehe

Shak,,aka shakiewa..hehehehehehehe...time kaseh bg "hadiah" mase hari last tu,,,nnt kak siti guna kat degree nanti..hehehehe

Efa Sugar and Atiqooooohh and hana,,hehehehehehehehehe,,,you guys are so nice,,very nice to me,,,

tak sangka dapat click dengan u guys sampai tahap susah nk tinggalkan you guys mase last day tu,,,kenangan pergi bazaar kat taman ria,,kenangan pegi bazaar kat uitm yg kite tak henti2 sembang even jumpa byk2 kali pon..hehehe,,,eh,,kite pernah bukak puase same2 kan??hehehehehe

lepak,gelak2 dgn you guys is stress releasing lah boleh ckp,,lagi2 kalau cakap pasal taik!!!hehehehehe..

to junior yg bilik depan toilet tu,Wawa,,satgi dh xde org ng nynyi lagu "Bang Kelebu" tu dah..hehe..

Jannah,,,,nanti kalau terserempak mane2 igt kite punye secret code ''AHH!AWESOME!!,ingt kite punye agreement "AKU MUSUH" tu,and Miza yg x habes2 dok jeles kak Siti ngn Abg Jenal,,heheheheheh...

ni nk offer a few advice ni:

  • study elok2
  • blaja elok2 (bukan same je ke)
  • kawan elok2
  • jalan elok2
  • jg diri elok2
  • makan elok2

and paling penting....................................................

"JANGAN LUPA KAK SITI...............!!!!!!!!!!!!!!!!!"

and the rest,

Mama Auca,Ququ,roomates tersayang,Rin,azira,Nat,Rihan,Lila,Ayong,Epa,Marini,

thnkyou sbb jadi my friends,,knowing you guys is sgt precious,..kalau jumpa tengah2 jalan ke,,,msti akan tegor2,gelak2,,seyom2,, kan??sakat la,,ape la,,,semua lah,,mcm uitm merbok tu kita yg punya pulak kan,,hehehehehehehehehehehehehe

and others prelawrian,,,mitak maaf byk2 kalau ade tersalah kata2 or perbuatan,,see you in the next chapter...XOXO

ILOVEYOUGUYSSOMUCH

kebiasaan ni lah yg akn aku rindu sampai bila,,,mungkin simple je bg sesetengah org,,but to me,,it means a lot,,

Wednesday, July 21, 2010

hehe

alolo,,sweet ngat eh amang agap ni,,,,
memerang pon syg amang agap ngan kudaaaaa,,,hehe

Friday, July 2, 2010

pada hari ituuuu..


grand opening mstilah gambaq tuan punye bloq kan,,ahahaha

ok finnee,,,,saye pom pendek,,

tranformasi dari kecik ke besaq...haha

ok,,styllloooooo aahhhh

respek kwn kite yg kurg tinggi,,haha
baru jumpe gmbaqs ni stelah sekian lame,,,,,eh,,xla lame mne pon,,,,setelah 2mgu menanti,,,huhu

Tuesday, June 22, 2010

~new day~


it's time to move on CT!!!
there's nothing more to think..because
to forgive is priceless...
n last nite..
i learnt the entity of forgiving..
thnks to those giving me the wake up call,,
yes!!for the past 3 weeks,,,
i'm not being myself..
i'm being other than me,,
n now i realise that,,
how incomplete i am,,
indeed,,,,
i'm smiling,,,
it's been long time i didnt even know how to smile
n now i found my smile back,,
thnks nurul hafidza,xixi,rin,kyraa,lila
for giving a knock2 on my head,,
and
new chapter truly begins...



Wednesday, June 16, 2010

saye sgt penat!!

perhatian ye!
saye sgt penat!
x pnah lagi i rase penant smpai tahap i nk nanges...
up 2 korg la nak kate i ni mnje ke,,,ape ke..
ape yg i tau..
i SANGAT penat!
da la ade bnde yg buat i freaking MAD...
but i x kesah sgt yg tu...almost done,,
asimen byk!!!!!
non stop tau asimen skrg,,,smpai xde mase nk rilex,,lansong xde,,,nk tdo pon
macam sempat2 pejam kejap je..
then have to celik balik!
damn!

Sunday, June 13, 2010

it is all about believing in ALLAH

i prays Allah for giving me an opportunity to reward my abah,umi,,mokyah
n my families..
though i'm having this distressful feeling.
but by putting Allah at the top rather than anything.
i can feel the very pleasant and blessful feeling come across my eyes...
n the light of RAHMAT,,
just reach me,,,
mybe it's a sign?
Atikah..
u should be back in line,,


when u think that u already had enough...
actually
u dont..
come on atikah,,,
why do u let anger controlling u,,,
or
u're one of other bullshits out there??
keep your calm up
n do
think about others too..

P/s:to those i've hurted...i'm sory

Saturday, June 12, 2010

go away u moron,,,,,


moron who??aiseyman,,
mood tgh mara ni,,,,i never thought to hv this kind of feeling again,,
but still...
someone forced me to ...
asking me the same quest even i've already warned u
DON'T ASK ME THE SAME STUPID Q
but u keep on asking,,,
fYi
the answer for u stupid Q is,,
i will never hv any connection with hm again,,
puas ati now???
opps,,i just forgot that actually
u ni batu api type punye org,,
so,,no wonder la u sebok nk jg tepi kain org..
until u can't even take care of what people think about u,,,


Friday, June 11, 2010

kami pon bleh jadik sopan gilak!

org tgk kami rock.
org igt kami gns..

org tgk kami gelak kuat2,,
org igt kami xde adab..

org tgk kami borak.
org igt kami mengumpat

org tgk kami syp.
org ckp kami sombong.

org tgk kami say Hi.
org ckp kami pure2 baik.

org tgk kami ckp ngn adek2.
org ckp kami hipokrit.

org tgk kami handle induction.
org igt kami nk femes.

org tgk kami study.
org ckp kami poyo.

org tgk kami sym.
org ckp sym
kami fake.


org tgk kami gurau2.
org ckp kami nk tjuk hepi.

org tgk kami gaduh.
org teros ckp kami penyebab.

tp sbnrnye.
org2 ni xknal kami.
org2 ni x pernah nk knal kami,

org2 ni suke jugde kami,
tp org2 ni x pk prasaan kami.

org igt kami keras hati,
tp sbnrnye kami mudah tersentuh.

org tgk kami gelak.
sbnrnye dlm ati kami menanges.

org tgk kami idop sng.
sbnrnye kami byk yg susah,

org igt kami xde otak.
tp byk kami kene pk.

knp ye?
ape slh kami?dh kamu org x nk kwn ngn kami,
jgn buruk2 kan kami.
yg pntg kami hepi bersame..



yes,,inilah baru remaje name die,,hahhahahaha


yg atas ni sume gmbaq awek2 yg SUMPAH
i SAYANG!!!




sakit hati tgk org lain sebok
dop upload gambaq...
so,,
hati i pon,,
dgn pnoh kejelesan yg amat
nk gak la interprem..haha
name lagi ade blog
kan,,
haaa.....
masokkan sume...
haaaa,,,,
ni die,,
my pics yg vogue dgn kekaseh2 i,,,
ad brani???

mesti ade yg muntah2 tgk statemnt ats tu
tp itulah hakikat wahai
manusia2 ku,,,hahaha



and this
will be my
PERSONAL
favourite,,,huhuhu
penah dgr x term
saya SAYAAAANNGGGG
kawan2 saye,,hihhi


when u kejor sumthing,,,but it seems to be semakin mnjauh dari u,,,,jus dun think that you've lost,,,,,mybe its a sign
that u should do better,,,,,,

a heck of fun nyte,,

last nite,,,after having a beautiful chop2 dinner with Nurul Hafidza Abdul Razak,,,i wondered,,,'katne eh nk lepak satg?",,then Un said,,,"try ajak dorg"hahahah..bongok toll,,,,,then I messaged the Little Sepet and asked her,,"eh,,,come on ah,,lepak2,,,"...coz sume da mcm shit boring gilak,,hahahaha..then The Sepet said..."umm,,betol ke ajk lepaK,,BOLEH JE"hahaha,,,so,,the Lepaking thing berjaya dgn jayanya,,hahaha,,,,,
it was nice to got to know someone ......even it was our first lepak,,,,but,,,I could say dat,,,it's a kick start,,hahaha,,,but I kene bantai seindah2 nye by Ain,,,,n Sepet,,,u'd been laughing at me like ape kan,,hahahah,,,ok,,now i remember wht do u mean by,,,
Laugh With Action,,hahahaha,,,,i did it,,hahahahaha,,,,
last nite,,ade org tnye nape eh die special case,,,n i answered back,,,,,"nothing,,its like when u tgk someone n rase cm nk baling kulit pisang kat die"..haha,,tu je,,,and at the same time,,,,,mate Sepet,,,,i knew someone with charming Sepet eyes and still knowing him till now,,hehehe,,,but it's not everytime i see Little Sepet,,i teros igt die,,,xde maknenye,,,,gelimat!!!!!!hahahahhaahhaa...
but i'll make sure that last nite will not be our last lepak,,,,,we have lots more to go,,hihihi,,till the end of this sem,,hahahahahaha,,,,
anyway,,,,u guys are really gilak2!!!!hahaha

Thursday, June 10, 2010

i did it again


the same thing happened,,,and its totally spoiled my mood,,
,sory,,,i hv to do it,,,,again,,

semangat online berkobar2..!!!

even ari ni gilak penat,,,sikit pom x mnjejaskan kredibiliti i utk beronline,,,hak3,,,
FB marathon,,,haha,,,well,,,after sending quite 10 msg(s) for that particular person n didn't get any reply,,,i was like,,,
"suke hati ko lah!"..then i keep on layaning Fb,,,approving some strangers,,haha,,uh,,not too "stranger"...its just,,lame x jumpe,,hehehe,,,

while FB,,,i layan Seri Mersing sung by adira ,,,,waa,,,,very aduhai maa,,,haha,,,nmpk je gns,,lam ati ade bunge tau,,,haha,,posting some comments to frens wall,,,emm,,cam xde keje sgt la kan,,pdahal,,,asimen berlambak ,,haha,,,ni nk kene cari 4 aricles bagai la plak kn,,,nk kne pulun lg..huuhu,,xpe siti,,,igt pesan abah ok!!!!
normal x kalo berbalas komen kat Fb ngn rumate yg hnye berda beberapa kaki jaraknye dr tmpat anda berada???hahaha,,,NAZRATUL FAREha,,mmg seorg rumate sejati,,,btw,,,outline smbil online da approved,,,,bleh continue to next process,,huhuhuhu

Wednesday, June 9, 2010

it's not too late 2 welkem my dearest adek2 part 1,,,hehe,,welcome tu uitm mellbork,,,hahaha~kasik sound kerek skit kan~
welkem3,,,,,hope you'll enjoy ur days ahead,,,buku2 sume da carik????emm,,ksian,,,coz i ade dgr ade lg part 1 yg unable tok beli buku,,,jgn nk rely sgt kat inderama tu,,hak3,,,,cannot be trusted,,hak3
the circular is,,last nite,,kitorg part 3 buat induction,,i dun really wanna kol it an induction,,i'd given another name aside from calling it an induction,,,
it's a "KASEH SAYANG SENIOR" programme,,hehe,,nice to hear kan?????
hehe,,so,,last nite,,bukan nk torture2 u all,,or nk kekwat2 ngn u oll,,,ataupun nk tjuk femes,,,,,,~seperti yg dikatekan oleh seorg hamba Allah tu la kan~kitorg seriously bukan nk tjuk2 femes la weh,,,wilaweh tol la,,,kitorg just nk knal2 korg,,,eventhough kitorg xkan mmpu nk igt name korg sume,,,at least,,,i remember one ...Mimy Roslan rasenye,,,tu pon sbb die bli buku ngn i,,hahaha utk adek2 yg lain,,,be strong baby!!!hehe..we just xnk la korg rase cm dok hostel plak kan,,tp kan,,pasai pa adek2 tersayang sume innocent gilak muka eh???mmg lain bebenor ngn mase batch kitorg,,,,mase batch kitorg,,,muke sial2 sume,,,sume muko nk pukol org je,,ahahahah,,,da tu,,ngn senior dulu pon kitorg carik gadoh,,,haha
jgn jadik cenggitu ye,,,x baek,,,be a gud gurl okeh,,hihi
funny part is mase kene introduce name,,,SITI NUR QISTINA,,,bapak la,,kalau bapak i tahu i meng kambing kn name yg die bg utk i,,yakni,,SITI ATIKAH ABD HALIM,,,,msti kompom buang daerah la weh,,heehe,,,gurau2 je ok,,,pastu smpat la plak buat konsert separuh jln kan,,,,,bukan pa,,depa x bayaq pon kalu nynyi byk2,,suare mahal woo,,demand kene up siket,,hahaha
k my adek2,,,t8 care la ye,,,study leklok,,,,

p/s:mimy,,,notes kalu x phm tnye,,,,coz tulisan cam lahabau skit buruknye,,hahaha

Thursday, June 3, 2010

the sweet assasin



as i'm doing an assignment relating to sugar subsidy,,,,so,,let me have a few words about the topic,,
ok,,there's np doubt that Malaysian most probably the number one fan of these sweet assassin,,,
a few weeks back,,,we can see hw the media served u with many congested issues relating to
"SUGAR SUBSIDY"..

the question is,,,Should we Cut of the Indulgence of Sugar Subsidy?
but lets hv a very mikro looks bout this,,,what happen if we remove sugar subsidy?
advantage:
1)a move to promote a healthy lifestyle and discourage the citizens from indulging their sweet tooth..
2)Malaysia may End Up Healthier, With a Sugar Subsidy Curb
3)Malaysia cuts subsidy for sugar in fight against obesity
4)reduce the risk of problem caused by an excessive intake of sugar(obese,diabetes)

disadvantage:
1)Cost of teh tarek, kopi-O, can and bottled drinks will all rise.
2)The cost of food will also rise because in a lot Malaysian & Chinese food, sugar is used.
3)The effect will be similar to when fuel prices were raised - the cost of everything went up and did not even come down after the price came down.
5)It would lead to price increase for more than 100,000 grocery items, at least.

well,,,both are correct,,there's no guarantee that people will stop the consumption of sugar in their daily live eventhough the subsidy is removed.The government should instead curb sugar smuggling....but in the view of professional health care...the removal of the subsidy may give agreat impact on the health and lifestyle of the citizens,,as we knw that,,,the rate of obesity and diabetes level in malaysia risen up to 29.1% from 16%...
some said that,,,we can still promote healthy lifestyle by conducting an awareness campaign to alert people about the sweet dangerous of sugar without removing the subsidy,,,

sebok

wah,,byk keje now,,,tp sempat lyn list of iklan petronas,,,n sedang nages,,,sbb tringat kat abah,,,i miss him!

Sunday, May 30, 2010

kelas sudah mula!!!

gud moning!!!huhu,,,today aku bangun ngn penuh smgt ni,(after having 3 days yg x brapa nak smgt)hahaha...ari ni klas i da stat lol,,,huhu,,,first on the list,,MTC 099,,,MAdam Sutina,,,,utk pemulaan aku rase die agk best,,,sgt enjoy td,,tp cm bese,,ade la a few thing yg buat aku act like syyiiaaaalll!!!hahaha,,,aku try nk jadik sebaik mgkin,,tp xtau la kalu it'll be a failure,,hak2,,,sbb secara azalinye,,aku ni bukan la baik sgt,,huhuhuhhu

p/s;kalo aku da benci,,aku benci la,,,
(notes xde kaitan ngn tittle)

Saturday, May 29, 2010

LAGENDA BUDAK SETAN

when evryone start talking bout this movie,,,,i pon ngn muko curiousnye,,update blog ni,,
i'd love to watch this movie...one of the reason,,,FAZURA!

Friday, May 28, 2010

merbok!!


dlm keadaan yg amat burok,,i pon meng update kn la i pnye blog ni,,thinking of,,da brape lme agknye i x tulis pape,,,about a week gk,,,huhuhu,,ok,,,i juz nk ckp yg i da ade kt merbok,,,i smpi ptg tadi,,,,sumpah leteh!!ha3....i da kmas sume baju2 dlm loker i,,,n op kos my loker look gojes,,hahaha,,,,,hehe,,td pegi mkn meehoon,,best makan bile perut kite really lapo,,huhu,,ok,,i ngah tggu ketbaan membe2 i,,,hehehe